Военният министър коментира актуални теми за войната. Няма пряка военна заплаха,

...
Военният министър коментира актуални теми за войната. Няма пряка военна заплаха,
Коментари Харесай

Министър Заков: Жертва сме на хибридна война

Военният министър разяснява настоящи тематики за войната. 

Няма директна военна опасност, няма опасност за националната сигурност, само че има опасности и тези опасности би трябвало да бъдат осъзнати. Когато се води война на няколкостотин километра от българската граница, рисковете са високи ", съобщи министърът на защитата Драгомир Заков.
 
Според него Молдова е евентуална рецесия, която може да се развие, а Балканите постоянно са в обсега на евентуална дестабилизация. Заков уточни, че няма опасения, че " ще останем без подпомагане от нашите съдружници " за защитата на българското небе.

Във връзка с решението на Народното събрание за помощта, която страната ни ще окаже на Украйна, Заков съобщи пред БНР:

Не мисля, че Въоръжените сили станаха жертва. По-скоро стана жертва единството измежду българските жители. Получи се едно разделяне по тази тематика. Проекция на това разделяне е компромисът, който се търсеше в Народното събрание.

Относно ремонта на украинската военна техника у нас Драгомир Заков посочи, че по време на визитата от украинска страна идната седмица ще бъдат разисквани детайлите – по какъв начин ще става превозването. Украинската страна ще бъде осведомена с опциите на нашите фабрики.

По думите му " това ще бъде много сериозна крачка в поддръжка на нашите предприятия ".

В отговор на въпрос за изявлението на президента Румен Радев, обвързвано с решението за оказване на военно-техническа помощ на Украйна, военният министър изрази мнение, че е " прекомерно да се каже, че България ще бъде въвлечена в стандартна война ".

" България от дълго време е в хибридна война. България е жертва на хибридна война. Резултатът е страхът в българското общество, че някой може да ни нападне. Съюзниците ни вършат задоволително за нашата войска ", счита военният министър. 

Той заяви, че се работи със съдружници, с цел да може да се удължи потреблението на МиГ-29.

" Целта е българските Военновъздушни сили да не губят качества. Има 110-годишна история на Военновъздушни сили. Би било ужасяващо да стигнем до загуба на качества. Имам цялостно доверие в боеспособността на Българската войска ", съобщи министър Заков, написа bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР